Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Платники Дубенського району спрямували до бюджетів понад 1,2 млн грн екологічного податку

Дата: 18.07.2023 12:24
Кількість переглядів: 56

       За підсумками першого півріччя 2023 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди  забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1206 тис гривень екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження зросли на 258 тис.
        Із загальної суми до державного бюджету спрямовано 543 тис гривень, а до спеціального фонду місцевих бюджетів – 663 тис гривень. 
        Нагадаємо, що екологічний податок – це загальнодержавний обов’язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів скидів у водні об’єкти забруднюючих речовин. Екологічний податок за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти нараховують і сплачують суб’єкти господарювання,  які під час своєї діяльності здійснюють скиди  забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти.
       Платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх до контролюючих органів упродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу. А податок вони  сплачують упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, зокрема: за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об'єктів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь