A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Інф. щодо випускних вечорів

Дата: 17.04.2018 16:47
Кількість переглядів: 438

Як правило у теплий  період року частішають випадки виникнення спалахів  гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь,  пов'язаних із вживанням недоброякісних продуктів харчування та забрудненої питної води. Більшість  групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь виникають  після проведення масових святкувань- зокрема випускних вечорів.

Млинівське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Рівненській області згідно ст.20 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» №4004-ХІІ від 24.02.1994р., у зв’язку із закінченням навчального року та підготовкою до організації випускних вечорів у закладах загальної середньої освіти, з метою попередження порушень вимог ветеринарно-санітарного та санітарного законодавства, забезпечення стабільної епідемічної ситуації та недопущення спалахів інфекційних захворювань і отруєнь на території Млинівського району  рекомендує:

Директорам навчальних закладів:

1.Заборонити організацію харчування  при проведенні випускних вечорів в їдальнях   загальноосвітніх навчальних закладів.

2.Святкові бенкети та застілля при проведенні випускних вечорів організовувати у закладах ресторанного господарства (кафе, їдальні, ресторани).

3.В тих населених пунктах, де відсутні заклади ресторанного господарства, проводити лише урочисту частину випускного вечора без бенкетів та застілля.

Батькам випускників:

1.Звертати особливу увагу на меню страв, що будуть вживатись випускниками та гостями при проведенні святкових бенкетів і застіль у закладах ресторанного господарства. Не допускати  використання страв, приготовлених у домашніх умовах, алкоголю, а також качиних та гусячих яєць, швидкопсуючих харчових продуктів (холодців, паштетів, заливних страв із м'яса, птиці та риби, млинців та пиріжків з м'ясним і ліверним фаршем та інших виробів підвищеного епідемічного ризику).

2.Не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та недотриманні термінів споживання.

Будьте завжди здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь