A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Епідемічна ситуація з грипу та протиепідемічні заходи в закладах освіти

Дата: 14.01.2019 13:58
Кількість переглядів: 408

Зимові канікули в освітніх закладах району завершились, і вже розпочалось навчання, знов почне швидко ускладнюватися епідемічна ситуація з захворюваності на грип та ГРВІ. З метою запобігання виникненню та поширенню захворювань гострих респіраторних вірусних інфекцій у дитячих колективах Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області акцентує увагу керівників навчальних закладів на необхідності дотримання повітряно-теплового режиму та проведення профілактичних, протиепідемічних заходів та рекомендує здійснювати слідуючі вимоги:

-забезпечити постійний контроль за дотриманням регламентованого температурного режиму в приміщеннях закладів освіти;

-забезпечити дотримання нормативних параметрів мікроклімату у навчально-виховних закладах;

-проводити систематичне провітрювання та вологе прибирання з використанням миючих (при необхідності дезінфекційних) засобів, які пройшли державну реєстрацію та дозволені до застосування в дитячих закладах;

-не допускати до роботи педагогічний, обслуговуючий та технічний персонал з ознаками захворювань;

-не допускати перебування у навчальних закладах хворих дітей; у разі хворого негайно його ізолювати в ізолятор навчально-виховного закладу з послідуючим інформування батьків та викликом, при необхідності, швидкої медичної допомоги;

-забезпечити додержання дітьми та персоналом закладів правил особистої гігієни;

-забезпечити повноцінне вітамінізоване харчування дітей, відповідно до затверджених нормативів;

-прийом дітей в навчально-виховні заклади після перенесеного грипу або ГРВІ проводити при наявності довідки від сімейного лікаря або лікаря інфекціоніста;

-проводити своєчасну роз'яснювальну санітарно-освітню роботу серед дітей та батьків щодо способів запобігання розповсюдження захворювання.

     Нагадаємо, що з початку поточного року п’ятеро українців померли від ускладнень, спричинених вірусом грипу типу А. Загалом в Україні з початку епідсезону (з жовтня 2018 року) від грипу загинуло 13 людей. Усі вони не були вакциновані від цього інфекційного захворювання.

     У нас в Рівненській області в січні поточного року зареєстрований перший летальний випадок від ускладнень грипу. Померла 16-річна дівчина в Острозькому районі. Остаточний діагноз: грип, вірусний енцефаліт,  вірусологічною лабораторією було підтверджено грип А(H3N2).

     Враховуючи  особливості сезонного захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції раджу керівникам навчальних закладів та їх батьків відповідально поставитись до здоров’я дітей і захистити від такої небезпечної хвороби, як грип.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь