A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

До відома жителів Млинівщини

Дата: 13.08.2019 14:46
Кількість переглядів: 518

     Адміністрація КНП «Млинівський центр ПМСД» Млинівської селищної ради звертає увагу керівників освіти, органів місцевого самоврядування, директорів шкіл, завідувачів дитячих дошкільних закладів, батьків та населення в цілому на той факт, що в  Україні продовжуються реєструватись випадки захворювань на кір.

     Рівень захворюваності набирає епідемічного характеру. Крім того, є велика загроза поширенню серед населення таких небезпечних хвороб як дифтерія та правець. Всі ці хвороби можна попередити шляхом вакцинації.

     В Млинівському центр ПМСД наявна достатня кількість високоефективних та якісних вакцин та анатоксинів. Кожен громадянин може отримати щеплення, звернувшись до свого сімейного лікаря.

     Нагадуємо, що статтею 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначено, що профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, праця, туберкульозу є обов’язковими і включаються до Календаря щеплень.

     «Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

     Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється…..»

(стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»).

     Якщо раніше статтю 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», кожен коментував на свій лад, то зараз Верховний Суд України своїм рішенням від 17 квітня 2019 року № 682/1692/17 поставив крапку в цій дискусії, підтвердивши рішення апеляційної інстанції.  Право на дошкільну освіту законодавець пов’язує із обов’язковим проходження профілактичних щеплень, які гарантують безпеку як самій дитині, так і оточуючих її осіб.

     Таким чином, на підставі рішення Верховного Суду України приймати дітей в дитячі дошкільні заклади, школи без щеплення забороняється.

     Виходячи із вищевикладеного, запрошуємо батьків з дітьми відвідати своїх сімейних лікарів та зробити щеплення.  Дітям - у відповідності до Календаря щеплень   та собі -  проти дифтерії і правця.

     Керівникам дитячих дошкільних закладів та загальноосвітніх навчальних закладів взяти до виконання рішення Верховного Суду України та не допускати не щеплених дітей в організовані колективи.

 

Головний лікар КНП «МЦ ПМСД»                         В.Семенюк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь