A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Рокам ніколи пам’яті не стерти!

Дата: 05.02.2020 13:31
Кількість переглядів: 797

Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишаться події Другої світової, яка принесла на нашу землю стільки болю та крові, коли за право бути вільним наш народ заплатив неймовірно страшну ціну. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги. Друга світова війна забрала та скалічила мільйони життів у всьому світі. Вона стала величезною трагедією для усього людства. У ці дні Новоукраїнський старостинський округ Ярославицької громади вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв рідну землю  на передовій, самовідданою працею наближав перемогу в тилу, хто піднімав Україну з руїн, чиє життя забрала війна.

Під час Німецько-Радянської війни  проти нацистів на фронтах билося 14 жителів Новоукраїнської сільської ради. Визволено населені пункти від загарбників 5 лютого 1944 р.

Серед тих, кому пощастило повернутися із фронту живим, чимало справжніх героїв. Є серед них і кавалери бойових нагород. Зокрема, найпрестижнішою солдатською медаллю «За відвагу» нагороджено Миколу Семеновича Михнюка, Тимофія Митрофановича Пінчука, Миколу Йосиповича Худика. Орденом слави III ступеня відзначено Петра Карповича Воробця. В арсеналі Павла Пилиповича Руднєва два ордени Слави — II  та III ступеня.  Численні нагороди отримали - Красун Петро Миколайович, Троцюк Яків Сильвестрович, Калинюк Василь Іванович, Чухрій Степан Лукіянович.

В цей день після урочистої лінійки в Новоукраїнському ліцеї до обеліска загиблих воїнів покладено гірлянду пам'яті в знак шани та поваги. Низький уклін і глибока вдячність усім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам. Глибока шана  солдатським вдовам, дітям війни.

    Свято визволення - велике свято для  кожного з нас, та, на жаль, воно затьмарене подіями, які відбуваються на сході країни. Віриться, що наш народ зробить усе можливе для встановлення миру на рідній землі.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь