A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Кобзарева струна не вмирає

Дата: 10.02.2020 15:08
Кількість переглядів: 1188

Вже стало доброю традицією Ярославицької сільської ради щороку вшановувати пам’ять Тараса Григоровича Шевченка. Невід’ємною його частиною є конкурс читців – аматорів та знавців творчості Великого Кобзаря «Кобзарева струна не вмирає» серед учасників гуртків художнього читання установ культури, який відбувся 09 лютого 2020 року в клубі села Велика Городниця і був приурочений 206-й річниці від дня народження Кобзаря. 
Конкурс проводився у двох номінаціях: читці та літературні театри. Участь у ньому взяли 18 учасників із усієї громади. Окрім поезій Великого Кобзаря, творів українських письменників-класиків, на конкурсі виконувалися твори довільної тематики, співана поезія на слова Т.Г.Шевченка. Кожен виступаючий демонстрував свою виконавську майстерність, мовну та сценічну культуру, підбирав художнє та музичне оформлення, костюм, працював над творчим задумом та репертуаром. З великим хвилюванням, у яскравому національному вбранні, на сцену виходили діти та дарували радість присутнім своїм талантом. Родзинкою конкурсу  став колектив від публічно-шкільної бібліотеки с.Новоукраїнка, з літературно- музичною композицією з містерії Т.Шевченка «Великий льох» (керівник Надія Момотюк). А переможцями стали: 

І місце – Житнікова Яна (керівник Галина Сидорук) та Васюта Дарина (керівник Валерій Бадовський )

ІІ місце – Крамаренко Аліна (керівник Галина Сидорук)
ІІІ місце – Герасимчук Дмитро (керівник Галина Ціхоцька)

Оцінювало  конкурсантів журі у складі Тетяни Зінчук, Ірини Щепанської та Ольги Ляцевич.
Переможці нагороджені грамотами та солодкими подарунками від місцевих підприємців та будуть рекомендовані до участі у обласному етапі, який відбудеться у м. Рівне 29 лютого 2020 року.
Хочеться вірити, що ім'я поета та його творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших дітей. Тож вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо вам нових перемог та творчих злетів!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь