A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, ЙОГО ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ТА /АБО РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ В МЕЖАХ ЗАКУПІВЛІ UA-2021-10-23-006043-b

Дата: 25.10.2021 11:07
Кількість переглядів: 222

Замовник: Ярославицька сільська рада Млинівського району Рівненської області.

Код ЄДРПОУ: 04386901

Найменування предмета закупівлі: ДК 021:2015: 09123000-7 Природний газ (Природний газ).

Вид процедури: Переговорна процедура, скорочена.

Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток, зокрема, якщо у замовника виникла нагальна потреба здійснити закупівлю у разі:

виникнення особливих економічних чи соціальних обставин, пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення тендера.

Замовником, розраховуючи очікувану вартість природного газу до 35 грн. за м.куб. (за інформацією Української енергетичної біржі, найбільших постачальників природного газу) у вересні – жовтні оголошувались відкриті торги (які відмінялись за відсутності учасників). Станом на початок опалювального сезону Замовник не має постачальника природного газу.

У жовтні Замовник отримав протокол позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 09.10.2021 стосовно визнання надзвичайною ситуації, що склалася у зв’язку із відсутністю постачання природного газу на осінньо-зимовий період 2021/2022 та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення області та завдання значних матеріальних збитків, відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України.

Експертна комісія з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій протоколом № 15/09-21 від 12.10.2021 класифікувала надзвичайну ситуацію, яка виникла у зв’язку із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам держави на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, як надзвичайну ситуацію техногенного характеру  (код надзвичайної ситуації 10800 – НС унаслідок аварії на системах життєзабезпечення) державного рівня).

Враховуючи вищезазначене та інформацію про підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. між Кабінетом Міністрів України в особі Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України та Міністра енергетики України, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, у зв’язку із нагальною потребою, зокрема, початком опалювального сезону, пониженням температури зовнішнього повітря, необхідно здійснити закупівлю природного газу задля уникнення незабезпечення приміщень замовника природним газом, з метою запобігання негативним наслідкам, які стануться через відсутність опалення, що в свою чергу може призвести до незабезпечення дотримання санітарних вимог та відключення від системи газоспоживання.

Внаслідок виникнення особливих економічних/соціальних обставин, пов’язаних із негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій (незабезпечення природним газом задля відновлення умов життєдіяльності працівників замовника, усуненням можливих матеріальних збитків), що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення тендера, а також з метою досягнення максимальної економії бюджетних коштів та ефективності закупівлі, наявні підстави у застосуванні п. 3 ч. 2 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі» до закупівлі природного газу (виникнення особливих економічних чи соціальних обставин, пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення тендера).

Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-10-23-006043-b

Очікувана вартість/розмір бюджетного призначення предмета закупівлі: 1 357 428 грн з ПДВ.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Розмір бюджетного призначення на закупівлю природного газу передбачений Кошторисом Ярославицької сільської ради на 2021, 2022 роки.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 

Ціна природного газу за 1000 куб. м  газу без ПДВ – 13 658,42 грн.,

крім того податок на додану вартість за ставкою 20%,

крім того тариф на послуги транспортування природного газу для внутрішньої точки виходу з газотранспортної системи – 124,16  грн. без ПДВ, коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед у відповідному періоді на рівні 1,10 умовних одиниць, всього з коефіцієнтом – 136,576 грн., крім того ПДВ - 20% , всього з ПДВ – 163,89 грн. за 1000 куб. м.

Всього ціна газу за 1000 куб. м з ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу, за цим Договором становить 16 554,00 грн.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі: Якість газу, що передається Споживачу на межі балансової належності, має відповідати вимогам ГОСТ 5542-87 та іншим вимогам, встановленим державними стандартами, технічними умовами, нормативно-технічними документами щодо його якості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь