A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 21.12.2021 16:00
Кількість переглядів: 269

Інформаційне повідомлення
про проведення громадського обговорення щодо пониження ступеня Боремецької філії І-ІІ ступенів Ярославицького ліцею Ярославицької сільської ради Дубенського району Рівненської області ( до І ступеня)

 

1.   Найменування організатора громадського обговорення -  Ярославицька сільська рада.

2.   Мета: врахування думки жителів Ярославицької громади щодо пониження ступеня Боремецької філії І-ІІ ступенів Ярославицького ліцею Ярославицької сільської ради Дубенського району Рівненської області ( до І ступеня).

Основна проблема полягає в тому, що на сьогодні Боремецька філія І-ІІ ступенів не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів, яка для нашої громади  розрахована на рівні 12 учнів. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена,  виключно , на заробітну плату педагогічних працівників.  

Зараз у Боремецькій філії І-ІІ ступенів Ярославицького ліцею навчається 20  учнів:  в першому  класі – 2, другому класі - 4, третьому класі – 2, четвертому класі – 4, п’ятому -3, шостому – 0, сьомому –3, восьмому – 2, дев’ятому – 0. Тобто, в середній школі всі учні навчаються за індивідуальною формою, у початковій школі – в класах-комплектах.

Враховуючи те, що державна освітня субвенція покриває лише заробітну плату педагогічного персоналу, громада за рахунок місцевого бюджету фінансує комунальні послуги та утримання технічного персоналу. 

Кошти, що витрачаються на утримання Боремецької  філії І-ІІ ступенів, можна спрямувати на  придбання сучасного обладнання для навчальних кабінетів опорної школи,  де використання їх буде більш ефективним.

Та втім, головне не це. Головне – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики,  мати можливість повноцінного  розвитку своїх  здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі, є у дітей мотивація до кращих результатів у навчанні.

Завдання школи, насамперед,  - давати дітям якісні знання. Уже потім це місце працевлаштування вчителів. Школа – це установа, яка фінансується з державного бюджету і повинна забезпечувати всіх дітей освітою на рівні Державного стандарту. І тут вирішальною є роль вчителя, його системна робота над підготовкою до уроків, використання на уроках проблемних і дослідницьких методів навчання, перехід від процесу наповнення учнів знаннями до процесу усвідомленого здобуття ними необхідних навичок для вирішення проблемних ситуацій, що в кінцевому підсумку й буде формуванням компетентностей.

Тож, ті батьки, які турбуються  за майбутнє своїх дітей та прагнуть забезпечити їх успішне майбутнє, нададуть їм можливість навчатися в закладах загальної середньої освіти в повному класі, де впевнені, що їх діти зможуть здобути якісні знання.

3.   Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо пониження ступеня Боремецької  філії І-ІІ ступенів – Ярославицький ліцей Ярославицької сільської ради Дубенського району Рівненської області.

4.  Дата, місце, час проведення громадських слухань – провести 21 січня 2022 року о 10 годині громадське обговорення серед жителів сіл: Боремець, Підлісці, Чекно з дотриманням  протиепідемічних заходів в приміщенні Боремецької філії І-ІІ ступенів Ярославицького ліцею Ярославицької сільської ради за адресою: село Боремець, вул. Молодіжна, буд. 23.

5. Строк подачі письмових пропозицій від учасників громадського обговорення до 10 години 04 лютого 2022 року включно, які необхідно подавати на електронну адресу  Ярославицької сільської ради: jaroslawychi@gmail.com або відділу освіти, культури, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціальної політики Ярославицької сільської ради: vo.yaroslavychi.otg@gmail.com, за адресою: 35112, вул. Садова, 7а, село Ярославичі, Дубенського району Рівненської області.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Зінчук Тетяна Володимирівна, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціальної політики Ярославицької сільської ради.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 15 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Ярославицької сільської ради.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання щодо пониження ступеня Боремецької філії І-ІІ ступенів Ярославицького ліцею Ярославицької сільської ради Дубенського району Рівненської області ( до І ступеня).

ВИСЛОВІТЬ СВОЮ ДУМКУ, ПОДАВШИ ВЛАСНІ ПРОПОЗИЦІЇ (ЗАУВАЖЕННЯ) У ПИСЬМОВІЙ ЧИ УСНІЙ ФОРМІ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь