A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Чорна трагедія на кольоровій землі

Дата: 14.07.2022 16:05
Кількість переглядів: 490

Трагічні події 1943 р. вписали чорну сторінкув життя українського народу навічно. Пам’ять про ті часи вкарбувалась у свідомості наших жителів назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.

У 79-ту річницю трагедіі? у с. В. Городниця вшанували пам'ять невинних заживо спалених борців за волю та незалежність, чиє життя обірвалось далекого 14 липня 1943-го…З покоління в покоління серед односельчан передаються перекази цього страшного дня. Написано декілька пісень, слухаючи які, затамовуєш подих; стає частіше битися серце і течуть сльози. На місці пожарища стоїть поминальний хрест, як спомин про пережиту трагедію. Далекий 43 –й, який увійшов в історію і хотілося вірити, що ніколи не повториться... 2014…. 2022… Як страшний сон… З часу повномасштабного вторгнення росії, що відбулося 24 лютого, мало не кожного дня надходять сумні звістки про втрати серед захисників. Виростають нові й нові пам’ятні хрести… Збільшуються ряди небесних захисників... Минули десятиліття, а біль не минає…

В день страшної пам’яті в свято-Різдво-Богородичному храмі зібралися священники, місцева влада і усі небайдужі односельчани, щоб вшанувати пам’ять невинно закатованих односельчан та воїнів, які лишилися життів, захищаючи Україну від окупантів.

Вічна пам’ять усім спочилим!

Слава Україні!

Честь і слава героям!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь