A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

ПАМ'ЯТКА створення сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи

Дата: 23.01.2023 13:08
Кількість переглядів: 115

За період 2020-2022 років в області створено 47 сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи. Зокрема, найбільшу кількість сімейних фермерських господарств створено на території Рівненського району - двадцять три. Сімейні фермерські господарства створені у 24 територіальних громадах області. Найбільша їх кількість створена у Костопільській ТГ - п’ять, Острозькій ТГ - п’ять, Крупецькій ТГ - чотири. Основним напрямом спеціалізації новостворених сімейних фермерських господарств є молочне скотарство. ГІонад 500 голів корів молочного напряму продуктивності утримується у 27 сімейних фермерських господарствах області. Створена необхідна законодавча база щодо стимулювання діяльності фермерських господарств через дотування та введення спрощеної системи оподаткування дає можливість для сімейних фермерських господарств приймати участь у реалізації програм фінансової державної підтримки. Зокрема у 2022 році ЗО сімейних фермерських господарств області були учасниками програми підтримки фермерських господарств та залучили з державного бюджету коштів на суму 3,0 млн. гри. Також 22 сімейні фермерські господарства четвертої групи оподаткування отримали 204,4 тис. гри. доплати на користь застрахованих осіб - голови/членів єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування.

ПАМ'ЯТКА створення сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи:

  1. Обов'язковою умовою створення сімейного фермерського господарства є наявність сільськогосподарських угідь (у власності або користуванні) від 0,5 га.

  2. Підготувати установчі документи (декларація або договір)

  3. Зареєструвати сімейне фермерське господарства у центрі надання адміністративних послуг

  4. Стати платником податку у органах державної податкової служби

  5. Зареєструвати сімейне фермерське господарство у ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» (при наявності тварин)

  6. Скористатися можливостями державної фінансової підтримки

Для отримання консультацій звертатись в Ярославицьку сільську раду та Новоукраїнський старостинський округФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь