A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Зміни платникам єдиного податку згідно Закону України  №3219

Дата: 14.09.2023 09:53
Кількість переглядів: 41

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

Вказаним документом встановлено порядок  та умови повернення суб'єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, на систему  оподаткування, на якій такі платники податку
перебували до обрання таких особливостей оподаткування, а також врегульовано  питання визначення граничного обсягу доходу після повернення  на ставку та групу єдиного податку.

Зокрема, платники єдиного податку, які використовували особливості оподаткування із ставкою 2 відсотки, з 1 серпня 2023 року автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій вони перебували до обрання таких особливостей оподаткування.

Щодо новостворених суб’єктів господарювання, які з дня державної реєстрації обрали спрощену систему з  особливостями оподаткування, то вони будуть переведені на ІІІ групу єдиного податку із ставкою 5 відсотків доходу.

При цьому, дохід, отриманий у період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, не включається до обсягу доходу, визначеного для відповідної групи платників єдиного податку, встановленого пунктом 291.4 статті 291 ПКУ. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу « InfoTAX »

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь