Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Легальні доходи платників Млинівщини додали місцевим бюджетам майже 379 млн гривень ПДФО

Дата: 13.12.2023 11:24
Кількість переглядів: 44

Оподаткування легальних доходів жителів Млинівщини посприяло надходженню до місцевих бюджетів громад 378,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб упродовж січня-вересня цього року. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 131,4 млн гривень.

Із загальної суми даного податку для фінансування потреб місцевих бюджетів громад спрямовано 275,9 млн гривень, що перевищує показники відповідного періоду 2022 року на 80,5 млн гривень.

Водночас, до  державного бюджету платники перерахували 102,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. (+50,9 млн гривень до минулого року).

Позитивна динаміка сплати податку на доходи фізичних осіб має визначальний вплив на бюджетну стабільність громад. Завдяки постійному росту надходжень ПДФО громади можуть планувати та фінансувати свої видатки на вирішення соціально-економічних питань. 

Щоб органи місцевого самоврядування були фінансово спроможними виконувати передбачені функції та повноваження у сфері захисту населення та розвитку територій варто опікуватися питанням детінізації ринку праці та державної реєстрації підприємницької діяльності, використовувати всі надані повноваження для повної легалізації трудових відносин і офіційної реєстрації підприємництва. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь