A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

До місцевих бюджетів Дубенщини платники акцизного податку сплатили понад 10,4 млн гривень

Дата: 31.01.2024 09:53
Кількість переглядів: 27

     За підсумками 2023 року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено 10405 тис гривень.

     Громади отримуватимуть належні надходження роздрібного акцизу лише за умови дотримання вимог податкового законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують підакцизну продукцію. 

     Щоб запобігти зловживанням на ринку реалізації підакцизних товарів у податковій службі рекомендують лідерам громад і споживачам письмово повідомляти про факти нелегальної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами задля своєчасного реагування та планування контрольно-перевірочних заходів.  

     Звертаємо увагу, що у продавця підакцизної продукції повинна бути ліцензія на такий вид діяльності. Розрахункові операції за придбаний алкоголь та тютюн продавець повинен обов’язково провести через РРО/ПРРО. Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. А виданий фіскальний чек покупцю за придбані алкогольні напої має містити всі необхідні реквізити, зокрема відображати суму роздрібного акцизу.

     Оскільки всі платники податків незалежно від видів реалізованої продукції чи наданих послуг, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, зобов’язані працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства, саме застосування РРО/ПРРО допоможе виконати вимоги закону та запобігти штрафним санкціям. 
     Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу « InfoTAX »

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь