A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

До місцевих бюджетів Млинівщини надійшло один мільйонів гривень податку на нерухоме майно

Дата: 11.03.2024 15:53
Кількість переглядів: 25

За підсумками січня-лютого 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Млинівщини один мільйон гривень, що на 323 тис гривень. або на 47,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

З загальної суми надходжень власники нерухомості – юридичні особи спрямували на розвиток місцевих територіальних громад  511 тис гривень податку на нерухоме майно. Фізичні особи сплатили 493 тис гривень цього податку.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно є одним з важливих платежів до бюджетів громад. Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може
перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.   

Оскільки у 2024 році податок нараховується за звітний 2023 рік, то ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2023, яка складала 6 700 гривень (таким чином, максимальна ставка за метр квадратний не може перевищувати 100,50 грн (6 700 * 1,5  відс.).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу « InfoTAX »

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь