Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Що робити, якщо ви не можете заплатити за комуналку?

Що робити, якщо ви не можете заплатити за комуналку?

Фінансове становище українських родин зараз дуже непросте. Але й сидіти, склавши руки, якщо у вас немає грошей на оплату комунальних послуг, не радимо, щоб не стати так званим злісним неплатником. Ліпше озвучити свою проблему представникам комунальних служб. Тобто ви можете:

15:20 31.08.2022

Як пенсіонерам отримати грошову допомогу від ООН

Як пенсіонерам отримати грошову допомогу від ООН

В Україні пенсіонери можуть одержати додаткову грошову допомогу від ООН. Йдеться про тих людей, які не мають статусу внутрішньо переміщених осіб. Vgorode розповість, як оформити заявку та скільки грошей можна отримати.

10:19 27.07.2022

Залишатися на зв'язку: добірка актуальних держпослуг на Гіді

Залишатися на зв'язку: добірка актуальних держпослуг на Гіді

Від 24 лютого фраза «Як ти?» набула особливий сенс. Вона скрізь: у щоденних повідомленнях у месенджерах, у 5-хвилинних дзвінках, щоб почути рідний голос та заспокоїтися, у дописах усіх небайдужих... Прикладів наводити можна ще багато, однак вони будуть про одне: про те, як слова стали мовою любові для всіх українців.  Щодня герої телекомунікаційного фронту роблять усе можливе та неможливе, аби ми могли так підтримувати одне одного. А ми сьогодні хочемо нагадати вам про держпослуги, з якими можна зробити внесок у зв'язок українців.

10:18 27.07.2022

Вимоги щодо резидентів Дія Сіті

Вимоги щодо резидентів Дія Сіті

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

09:12 27.07.2022

Щодо застосування РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках та ярмарках

Щодо застосування РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках та ярмарках

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО та розрахункові книжки не застосовують суб’єкти господарювання, у тому числі фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, при здійсненні роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу) за умови, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів складає менше 500 тис. грн. на один суб’єкт господарської діяльності.

09:03 27.07.2022

Щодо звільнення від подання звітності ФОПа у зв’язку з мобілізацією до Збройних сил України

Щодо звільнення від подання звітності ФОПа у зв’язку з мобілізацією до Збройних сил України

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до вимог частини третьої ст. 39 Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період не припиняється реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців. Разом з тим, з 8 червня 2014 року набрав чинності Закон України від 20 травня 2014 року № 1275-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» (далі - Закон № 1275), згідно з яким тимчасово мобілізовані на військову службу підприємці і самозайняті особи звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на доходи фізичних осіб (далі - ГІДФО) або єдиного податку, а також єдиного внеску (далі - ЄСВ) за себе на весь період такої служби. Вказані вище норми Закону №1275 застосовуються з першого дня мобілізації і протягом всього періоду мобілізації відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року № 303 «Про часткову мобілізацію». Щодо ФОП - платника ПДВ, то Законом № 1275  не звільнено від обов’язку нарахування, сплати ПДВ та подання звітності з ПДВ. Разом з цим інформуємо, що п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) передбачено, що за звітний період, в якому не виникають об’єкти оподаткування, або у разі відсутності показників, які підлягають декларуванню, податкова звітність не подається. Таким чином, ФОП - платник ПДВ, мобілізований до Збройних сил України, за звітні періоди, в яких відсутні операції з постачання або придбання товарів/послуг та відсутні інші показники, які підлягають декларуванню, не зобов’язаний подавати податкову звітність з ПДВ.

09:01 27.07.2022

Зв’язок хвороби або травми з виробництвом в е-лікарняному зазначається фахівцями Фонду

Зв’язок хвороби або травми з виробництвом в е-лікарняному зазначається фахівцями Фонду

Застраховані особи отримують від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за час лікування заробітку незалежно від причин настання тимчасової непрацездатності (виключення – непрацездатність, викликана сп’янінням, протиправною діяльністю тощо). Однак, якщо у загальних випадках розмір допомоги від ФССУ буде залежати від тривалості страхового стажу, то в разі травмування під час виконання посадових обов’язків чи профзахворювання Фонд профінансує допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу.

13:42 21.07.2022

Жителям Рівненщини змінили постачальника газу: де та як розраховуватися за послуги

Жителям Рівненщини змінили постачальника газу: де та як розраховуватися за послуги

З 1 травня 2022 року клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» стали ще 8,8 млн українських домогосподарств, які раніше обслуговувались іншими газопостачальними компаніями.

15:50 19.07.2022

Чорна трагедія на кольоровій землі

Чорна трагедія на кольоровій землі

Трагічні події 1943 р. вписали чорну сторінкув життя українського народу навічно. Пам’ять про ті часи вкарбувалась у свідомості наших жителів назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.

16:05 14.07.2022

Фонд соціального страхування України інформує

Фонд соціального страхування України інформує

ОПЛАТА ЛИСТКІВ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ В УМОВАХ ВОЄННОГОС СТАНУ Минув рік, як в Україні відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» (далі – Наказ № 1066), впроваджено електронну форму листків непрацездатності.

09:59 07.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь