Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Реєстрація пасік

Реєстрація пасік

      Відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво», листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 602-113-12/4087 від 14.06.2018 року «Щодо реєстрації пасік», розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 67 від 11.06.2018 року, державна реєстрація є обов’язковою для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл, виробництвом і первинною переробкою продуктів бджільництва в частині дотримання вимог чинного законодавства у сфері бджільництва.       Реєстрація здійснюється на безоплатній основі. Оператору ринку (власнику пасіки) необхідно лише подати заяву до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування бджолопасіки та  інформацію про вид діяльності.       Власнику пасік необхідно отримати ветеринарно-санітарний паспорт на пасіку, що видається на підставі письмового звернення до управління Держпродспоживслужби в районі або місті з обов’язковим проведенням епізоотичного обстеження. У паспорті мають бути відображені: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів.       Районне управління Держпродспоживслужби видає в 30-денний термін заявнику ветеринарно-санітарний паспорт пасіки з обов’язковою державною реєстрацією.       При зміні  назви  чи  адреси  пасіки, її  власник  повинен проінформувати про це районне управління Держпродспоживслужби протягом 10 днів.       Власники пасік повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва.       Недотримання даних вимог значно ускладнює або ж унеможливлює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

12:32 06.08.2019

Щодо захворюваності на ботулізм

Щодо захворюваності на ботулізм

     Млинівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що за  5 місяців поточного року відмічається погіршення санітарно-епідемічної ситуації  щодо захворюваності на ботулізм в Україні.      Станом на 01.06.2019 року територіальними органами Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 40 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 46 осіб, із них 3-померли, за аналогічний період 2018 року було розслідувано 27 випадків, під час яких постраждала 31   особа.      Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості захворювань, які пов’язані із вживанням рибної продукції, зокрема промислового виробництва. З початку поточного року 21 випадок ботулізму пов'язаний із рибною продукцією, у тому числі 4-ймовірно пов’язані із вживанням рибної продукції промислового виробництва. При чому, 3 випадки ймовірно пов’язані з рибною продукцією промислового виробництва, зареєстровано протягом останнього тижня  ( в Чернігівській  (походження рибної продукції з Київської області), Херсонській та Запорізькій областях).        Ботулізм — це дуже важке інфекційне захворювання, як правило від отруєння насамперед страждає нервова система. Збудник ботулізму — мікроби групи клостридій, які виділяють сильний токсин- ботулотоксин, що  є найотруйнішим з усіх відомих бактеріальних токсинів і виробляється тільки без доступу кисню.      Враховуючи важкий характер перебігу хвороби та можливі наслідки, краще проводити заходи профілактики ботулізму, ніж лікувати його.      У питанні профілактики ботулізму основним є дотримання чистоти і термічної обробки сировини. В домашніх умовах важливо старанно відмивати городину перед консервуванням чи рибу перед засолом. Оскільки гриби складно повністю звільнити від мікрочасток ґрунту, тому не рекомендується консервувати їх в герметично закритих банках у домашніх умовах. Важливо добре стерилізувати банки  й кришки безпосередньо перед закладкою в них продуктів. По можливості прогрівайте домашні консерви перед вживанням, оскільки при 80 градусах ботулотоксин руйнується. Найменше здуття кришки-причина для категоричної відмови від вживання в їжу вмісту даної банки.      Не ризикуйте здоров’ям,  купуючи  продукцію сумнівної якості та не в межах ринку чи поза торгівельними закладами. При найменшій підозрі вимагайте документи, що зазначають походження, засвідчують якість, безпечність харчових продуктів. На продукцію, що пройшла  ветеринарно-санітарну експертизу на ринку видається експертний висновок, який покупець при необхідності може вимагати у продавця, його відсутність має вас насторожити. Ви маєте вибір і можливість захистити  свої права та здоров’я!

16:36 18.06.2019

Як вберегтися від спеки

Як вберегтися від спеки

За прогнозами синоптиків, спека не відступатиме. А в таку погоду організм людини починає працювати з великим навантаженням, адаптуючись до нових умов. Від теплових ударів особливо потерпають діти і люди старшого віку.

16:35 18.06.2019

Сказ та його профілактика

Сказ та його профілактика

Епідемічна та епізоотична ситуація зі сказу в Україні залишається неблагополучною. Природні вогнища сказу існують практично на всій її території.

09:15 27.05.2019

Безкоштовний навчальний онлайн-конкурс "Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач"

Безкоштовний навчальний онлайн-конкурс "Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач"

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що в Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів - HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції. Система HACCP покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація програм HACCP дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєння споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.

16:41 17.04.2019

Увага! Конкурс!

Увага! Конкурс!

Ярославицька сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади: спеціаліст І категорії - землевпорядник.

11:45 06.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь