Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

ПРОЄКТ "ДОПОМОГА ДОПОМАГАЮЧИМ"

ПРОЄКТ "ДОПОМОГА ДОПОМАГАЮЧИМ"

    Сьогодні як ніколи населення України потребує допомоги з підтримки психологічного, психічного здоров’я, юридичної, соціальної допомоги та послуг, якісного медичного супроводу та іншої допомоги, адже щодня ми потерпаємо від подій війни, спричиненої росією.  

10:32 17.06.2024

Фізичні особи мають право на проведення  звірки

Фізичні особи мають право на проведення звірки

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до статей 266, 267, 286 Податкового кодексу України передбачено право фізичних осіб - платників податку на майно (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю) звернутись з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки даних, які стали підставою для визначення ним розміру податкових зобов'язань в податковому повідомленні-рішенні. 

14:40 14.06.2024

Чи необхідно спадкоємцям подавати звітність та сплачувати грошові зобов’язання у разі  смерті ФОП?

Чи необхідно спадкоємцям подавати звітність та сплачувати грошові зобов’язання у разі смерті ФОП?

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що  відповідно до п.п.37.3.2 п. 37.3 ст. 37 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) підставами для припинення податкового обов’язку, крім його виконання, є, зокрема, смерть фізичної особи.

14:38 14.06.2024

Заяву для відмови від спрощеної системи можна подати не пізніше 20 червня

Заяву для відмови від спрощеної системи можна подати не пізніше 20 червня

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що  20 червня 2024 року є останнім днем подання платником єдиного податку заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування.

14:36 14.06.2024

Підприємства Дубенщини сплатили до бюджету понад 1,2 млн грн екологічного  податку

Підприємства Дубенщини сплатили до бюджету понад 1,2 млн грн екологічного податку

Протягом січня-травня 2024 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди  забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1211 тис гривень екологічного податку. Це на 47 тис гривень більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

14:34 14.06.2024

Використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємців ІІ-ІV груп спрощеної системи оподаткування незалежно від виду діяльності  та обсягу доходу

Використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємців ІІ-ІV груп спрощеної системи оподаткування незалежно від виду діяльності та обсягу доходу

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує підприємцям, що застосування РРО або ПРРО є обов’язковим для ФОП ІІ-ІV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, а також ФОП на загальній системі оподаткування, які здійснюють розрахункові операції. 

12:16 12.06.2024

Граничні строки сплати ПДФО та військового  збору декларантами у 2024 році

Граничні строки сплати ПДФО та військового збору декларантами у 2024 році

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни, які зобов’язані були подати податкову декларацію, повинні сплатити податкові зобов’язання відповідно до норм Податкового кодексу України у такі терміни: 

12:13 12.06.2024

До місцевих скарбниць Дубенського району надійшло понад 40 млн грн земельної плати

До місцевих скарбниць Дубенського району надійшло понад 40 млн грн земельної плати

З початку 2024 року до місцевих бюджетів громад Дубенського району надійшло 40,1 млн гривень плати за землю.  Порівняно з минулорічними показниками, надходження даного платежу зросли майже на 5,6 млн гривень . Відповідно до розподілу 34 млн гривень земельного податку сплатили юридичні особи. Цей показник збільшився на 5,1 млн гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 6,1 млн гривень, що перевищує минулорічні показники на 465 тис гривень.

12:11 12.06.2024

Не допускайте накопичення податкового боргу з податку на нерухоме майно

Не допускайте накопичення податкового боргу з податку на нерухоме майно

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує власникам об’єктів нерухомості про необхідність сплатити заборгованість з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об’єкти житлової та нежитлової нерухомості). Податок на нерухоме майно сплачують громадяни, які мають у власності нежитлову нерухомість та житлову нерухомість, площа якої перевищує пільгову площу, встановлену п.266.4 Податкового Кодексу: - 60 кв.м для квартири - 120 кв.м для житлового будинку - 180 кв.м. для різних типів житлової нерухомості (квартир та будинків) За наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в тому числі його частки, що перебуває, зокрема у власності фізичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. метрів. (для квартири) та/або 500 кв. метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25000 грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку). Звертаємо увагу, що у разі несвоєчасної сплати  податкового зобов’язання платнику податку загрожує відповідальність у вигляді  штрафу у таких розмірах: - при затримці до 30 календарних днів -  5 відсотків погашеної суми податкового боргу - при затримці більше 30 календарних днів -  10 відсотків погашеної суми податкового боргу. Використовуючи функції сервісу«Електронний кабінет» або за допомогою застосунку «Моя податкова», платники податків можуть отримати  інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Власникам нерухомості, які не отримали  податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість, або отримали їх із зазначеними некоректними (неточними) даними, варто звернутись до центру обслуговування платників податків  Дубенської ДПІ для проведення звірки та уточнення даних. Звертаємо увагу,  що у 2024 році громадяни платять податок на нерухомість за 2023 рік.

12:08 12.06.2024

Чи може ФОП платник єдиного податку здійснювати продаж цінних паперів?

Чи може ФОП платник єдиного податку здійснювати продаж цінних паперів?

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п.п. 6 п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), які здійснюють діяльність у сфері фінансового посередництва, крім діяльності у сфері страхування, яка здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України «Про страхування», сюрвейєрами, аварійними комісарами та аджастерами, визначеними розд. III ПКУ.

14:10 10.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь