A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Ведення обліку товарних запасів для ФОП передбачає наявність підтверджуючих  документів

Ведення обліку товарних запасів для ФОП передбачає наявність підтверджуючих документів

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.

11:16 16.10.2023

Порядок та підстави відмови в реєстрації РРО

Порядок та підстави відмови в реєстрації РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 8 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок), протягом двох робочих днів після отримання заяви про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-РРО) (додаток 1 до Порядку) за ідентифікатором форми J/F1311406 контролюючий орган відмовляє в реєстрації реєстратора розрахункових операції (далі – РРО), якщо:

11:01 16.10.2023

Понад 1,8 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенського  району

Понад 1,8 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенського району

За підсумками дев’яти 2023 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1823 тис гривень екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 440 тис гривень.

10:55 16.10.2023

Дії ФОП, відносно якого в ЄДР внесений запис про припинення підприємницької діяльності, для зняття з обліку в контролюючому органі

Дії ФОП, відносно якого в ЄДР внесений запис про припинення підприємницької діяльності, для зняття з обліку в контролюючому органі

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що відповідно до п.п. 6 п.11.18 розд. XI Порядку № 1588 після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. 

09:37 12.10.2023

Основні реквізити розрахункового документа однакові для чеків, створених РРО та ПРРО

Основні реквізити розрахункового документа однакові для чеків, створених РРО та ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Пунктами 1 та 2 ст.3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), зокрема, встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій. Надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або  відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі.

09:29 12.10.2023

Про строк служби РРО

Про строк служби РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 року № 601 із змінами і доповненнями, строк служби — строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів. Строк служби реєстраторів розрахункових операцій встановлює виробник цієї продукції. 

09:27 12.10.2023

Про надання пільг щодо сплати земельного  податку фізичній особі

Про надання пільг щодо сплати земельного податку фізичній особі

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до абзацу першого п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 01 липня поточного року податкове повідомлення- рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 ПКУ, разом із детальним розрахунком суми податку, який, зокрема, але не виключно, має містити кадастровий номер та площу земельної ділянки, розмір ставки податку та розмір пільги зі сплати податку.

14:25 09.10.2023

Застосування РРО/ПРРО у разі реалізації на території села, селища підакцизних товарів

Застосування РРО/ПРРО у разі реалізації на території села, селища підакцизних товарів

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Податковим кодексом України встановлено ставки акцизного податку.

14:23 09.10.2023

До місцевих бюджетів Млинівщини сплачено  13,4 млн гривень плати за землю

До місцевих бюджетів Млинівщини сплачено 13,4 млн гривень плати за землю

За підсумками дев’яти місяців 2023 року місцеві бюджети громад Млинівщини отримали 13,4 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 2,1 млн гривень.

14:20 09.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь